Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks

mexic2Turismul - Principalele atractii turistice:Statele Unite Mexicane sunt alcătuite din 31 de state (estados) şi un district federal, fiecare dintre ele având constituţia şi legislativul propriu. În districtul federal se află capitala Mexicului, Ciudad de Mexico, cel mai mare oraş, cu peste 19 milioane de locuitori. Alte oraşe cu peste un milion de locuitori sunt Guadalajara, Monterrey, Toluca, Puebla, Tijuana, Ciudad Juárez, León şi Torreón.
Mexic are o cultură foarte veche, de peste 3000 de ani, dintre civilizaţiile vechi ale căror vestigii au fost descoperite pe teritoriul statului cele mai importante fiind cea aztecă şi civilizaţia maya. Mărturii ale civilizaţiei mayase sunt complexele de la Palenque (Palat construit în mijlocul oraşului, Templul Soarelui de la Chan-Bahlum), Tikal, Tulum, Copan şi Uxmal (Piramida Magicianului).

citeste mai mult

Baile Felix

baile felixStatiunea Baile Felix are sezon permanent si este situata in nord-vestul Romaniei (judetul Bihor), in Podisul Crisurilor, la o altitudine de 140 m, intr-o zona deluroasa acoperita cu paduri de fagi si stejari, 8 km sud de Oradea si 22 km sud-est de localitatea Bors .Statiunea Baile Felix se remarca prin bogatia de izvoare de ape minerale termale (20-48°C), oligotermale, radioactive, continand sul